L’ESPAI

“Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir ”

C. Baudelaire, Les fleurs du mal

Villa Rosita (Hort dels Montesinos) és una finca situada al bell mig de l’horta valenciana, en el municipi de Picanya, envoltada de tarongers i a només 10 quilòmetres de la ciutat de València.  L’edifici principal, construït en 1904, es troba centrat sobre una parcel·la de 8 hectàrees. El conjunt conforma amb altres horts pròxims una unitat paisatgística de considerable interès, protegida urbanísticament. Està declarada masia protegida.

la familia montesinos

Vicente Montesinos y Danusia Pustkowska són els amfitrions. 

El primer, doctor en matemàtiques i catedràtic de la Universitat Politècnica de València, va ser col·legial del Colegio Mayor San Juan de Ribera i és académic corresponent de la Real Acadèmia de Ciències. 

Danusia és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Liège (Bèlgica) i en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.  

Com arribar

En la nostra particular lluita contra el canvi climàtic, i per contribuir a la reducció d’usos de combustibles fòssils i emissions de CO2, al Festival hem apostat des de l’inici per l’ús compartit de l’automòbil o per facilitar l’accés a l’Hort en bicicleta o a peu.

 

Des de l’organització facilitarem indicacions per fer que l’accés a l’Hort siga fàcil i forme part de l’experiència global i única del nostre festival.

 

Podeu arribar a Villa Rosita A PEU pel carril per a bicicletes i vianants des del nucli urbà de Picanya. Per a aquelles persones que arriben en METRO, Picanya té parada de les línies 1, 2 i 7. Compta també amb un aparcament dissuasiu al carrer Antonio Machado, darrere mateix de l’estació.

 

Des d’allí es pot iniciar el recorregut fins a Villa Rosita, un passeig d’uns 30 minuts a peu amb el qual descobrireu un dels tresors amagats més valuosos de la nostra localitat: el Camí dels Horts.

 

El nostre recorregut comença al Carrer Antonio Machado, just darrere de la parada de Metro de Picanya. Accedim al Carrer Oriola i ens dirigim cap a l’eixida del poble en direcció al cementeri. Caminem uns 500 metres, deixant el cementeri a la nostra esquerra fins a arribar a la rotonda sud d’accés al poble. La creuem seguint el traçat del nou carril bici del Camí de la Pedrera. Caminem uns altres 500 metres fins a passar l’empresa Top Recambios. 

 

 

Poc després, trobem a la nostra esquerra la via de preferència per a vianants que ens portarà fins a l’Hort de Sant Vicent. Uns metres més endavant deixarem uns hivernacles a l’esquerra i ens endinsarem en la part més frondosa del Camí dels Horts. Envoltats de tuies i tarongers, caminarem uns 200 metres més entre els horts de Barral, Sant Vicent i Montesinos. El camí, preparat per a bicicletes, girarà a la dreta i una línia de xiprers i baladres ens portarà fins a l’entrada a Villa Rosita – Hort de Montesinos.

Si preferiu vindre en el vostre VEHICLE a motor, us demanem que intenteu compartir-lo amb les vostres amistats. Haureu d’arribar des de la via de servei paral·lela a l’Autovia CV-33. Una vegada allí, des del Festival hem facilitat dos pàrquings de pagament en l’entorn de l’Hort. Una part dels fons recaptats amb la venda de places d’aparcament serà donada a associacions sense ànim de lucre per a la reforestació i així compensar la petjada de carboni generada. Podeu consultar els preus i la localització dels aparcaments ací.

 

L’aparcament serà d’ús gratuït per a persones amb discapacitat.

Descobreix l’Hort de Montesinos. Possibilitat de fer visites guiades prèvia reserva a: festivaldelshorts@gmail.com

Villa Rosita (Hort de Montesinos)
Camí dels Horts, s/n, 46210 Picanya (València)

PROGRAMA

Vols conèixer la nova edició que us hem preparat?

 

 

Entrades i abonaments

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 29 anys!