L’ESPAI

“Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir ”

C. Baudelaire, Les fleurs du mal

Villa Rosita (Hort dels Montesinos) és una finca situada al bell mig de l’horta valenciana, en el municipi de Picanya, envoltada de tarongers i a només 10 quilòmetres de la ciutat de València.  L’edifici principal, construït en 1904, es troba centrat sobre una parcel·la de 8 hectàrees. El conjunt conforma amb altres horts pròxims una unitat paisatgística de considerable interès, protegida urbanísticament. Està declarada masia protegida.

la familia montesinos

Vicente Montesinos y Danusia Pustkowska són els amfitrions. 

El primer, doctor en matemàtiques i catedràtic de la Universitat Politècnica de València, va ser col·legial del Colegio Mayor San Juan de Ribera i és académic corresponent de la Real Acadèmia de Ciències. 

Danusia és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Liège (Bèlgica) i en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.  

Com arribar

En la nostra particular lluita contra el canvi climàtic, i per contribuir a la reducció d’usos de combustibles fòssils i emissions de CO2, al Festival hem apostat des de l’inici per l’ús compartit de l’automòbil o per facilitar l’accés a l’Hort en bicicleta o a peu.

La pandèmia ens ha fet valorar molt més l’entorn en el que vivim i, des de que començà, passejar pels Horts de Picanya s’ha convertit en una costum -i un goig- per a la població local. 

 

Per a aquesta tercera edició donem un pas més enllà i restringim l’accés a l’Hort amb vehicle privat per als espectacles. Només les persones amb mobilitat reduïda accediran amb vehicle propi sempre previ avís amb un marge de 24 hores a:  festivaldelshorts@gmail.com

Des de l’organització facilitarem indicacions i voluntaris que col·laboren a que l’accés a l’Hort des del nucli urbà de Picanya siga fàcil i forme part de la experiència global i única del nostre festival.

Per a aquelles persones que arriben en metro, Picanya té parada de les línies 1, 2 i 7. Compta també amb un aparcament dissuasori al carrer Antonio Machado, darrere mateix de l’estació. 

 

Des d’allí es pot iniciar el recorregut fins a Villa Rosita, un passeig d’uns 30 minuts a peu amb el que descobrireu un dels tresors amagats més valuosos de la nostra localitat: el Camí dels Horts.

El nostre recorregut comença al Carrer Antonio Machado, just darrere de la parada de Metro de Picanya.

 

Accedim al Carrer Oriola i ens dirigim cap a l’eixida del poble en direcció al cementeri. Caminem uns 500 metres, deixant el cementeri a la nostra esquerra fins arribar a la rotonda sud d’accés al poble. La creuem seguint el traçat del nou carril bici del Camí de la Pedrera. Caminem uns altres 500 metres fins passar l’empresa Top Recambios.

 

Poc després, trobem a la nostra esquerra la via de preferència peatonal que ens portarà fins l’Hort de Sant Vicent. Uns metres més endavant deixarem uns hivernacles a l’esquerra i ens endinsarem en la part més frondosa del Camí dels Horts.

 

Envoltats de tuies i tarongers, caminarem uns 200 metres més entre els horts de Barral, Sant VIcent i Montesinos.

 

El camí, preparat per a bicicletes, girarà a la dreta i una línia de xiprers i baladres ens portarà fins l’entrada a Villa Rosita – Hort de Montesinos.

Descobreix l’Hort de Montesinos. Possibilitat de fer visites guiades prèvia reserva a: festivaldelshorts@gmail.com

Villa Rosita (Hort de Montesinos)
Camí dels Horts, s/n, 46210 Picanya (València)

PROGRAMA 2021

Vols conèixer la programació que us hem preparat per a aquesta edició del Festival dels Horts?

Entrades

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 26 anys!

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad