Programa

17 DE JUNY: COLORS PRIMARIS

20 h

Escenari VIL·LA

PRESENTACIÓ

Presentació inicial a càrrec d’Antonio Galera i Gonzalo Lahoz.

20:30 h

BLAU

Escenari VIL·LA

BAPTISTE BAILLY I DAVID GADEA

A Baptiste Bailly, l’artista que, amb el percussionista David Gadea, obrirà el Festival dels Horts, el blau li inspira pau, ones a l’aigua, la textura i suavitat envolvent d’una càlida nit d’estiu mediterrània.

 

També un viatge a un lloc més fred, minimal i infinit. Prenent el seu disc “Suds” (2021) com a base, i fent ús de la improvisació i experimentació controlada, Baptiste i David empraran també recursos jazzístics i la “blue note” i s’inspiraran del paisatge dels Horts de Tarongers en un recital únic.

21:30 h

GROC

PATI DE LA BUGUENVÍL·LIA

DE SOPRANO I ARPA

 • Intèrprets:
  Quiteria Muñoz, soprano.
 • Úrsula Segarra, arpa.

Anomenem Segle d’Or espanyol a l’època d’apogeu de la cultura espanyola, als segles XVI i XVII. Però, si canviem la nostra perspectiva, aquesta època va ser també la de la dispersió de poblacions musulmanes i sefardites instal·lades al territori.

 

El duo De Soprano i Arpa, format per la soprano Quiteria Muñoz i l’arpista Úrsula Segarra, explora a “Anemocoria” cançons que viatjaren amb els seus cantors i cantores pel Mediterrani i que la tradició oral mantingué. En botànica s’anomena anemocòria a la forma de dispersió dels propàguls quan és el vent el que produeix el transport. Un microconcert íntim al bellíssim pati de Villa Rosita, presidit per una majestuosa buguevíl·lia.

22:30 h

ROIG

ESCENARI JARDI

COL·LOQUI

Trois Couleurs: ROUGE de Krzysztof Kieślowski

Al jardí de l’Hort dels Montesinos hem instal·lat un cinema a la fresca, per gaudir d’una de les obres mestres del cinema europeu dels anys 90 del segle passat.

 

La pel·lícula “Trois Couleurs: Rouge” és l’última pel·lícula del director polonés Krzysztof Kieślowski, un assaig sobre la Fraternitat, darrer refrany de la bandera francesa, amb interpretacions magistrals d’Irène Jacob i Jean-Louis Trintignan i una banda sonora molt característica, on el compositor Zbigniew Preisner reinterpreta el cèlebre “Boléro” de Ravel. El nostre públic més cinèfil gaudirà també d’una tertúlia que precedirà a la projecció.

18 DE JUNy: COLORS SECUNDARIS

20 h

Escenari VIL·LA

PRESENTACIÓ

20:30 h

TARONJA

Escenari VIL·LA

AMURA

 • Intèrprets:
  Isabel Julve: cante, ball, castanyoles.
 • José “El Piru”: guitarra flamenca, ronroco.
 • Matthieu Saglio: violoncel.

El TARONJA és el color de la transformació, balanç entre la perfecció del groc i el poder del roig. És també símbol de la dinàmica i reconeguda indústria cítrica valenciana, de la qual Vicente Cañada Blanch va ser pioner. Les seues inquietuds filantròpiques li portaren a fundar la Fundación Cañada Blanch, amb més de 50 anys d’història i que, des dels inicis del nostre Festival, ha estat la seua principal patrocinadora privada.

 

En aquesta edició van un pas més enllà, proposant un #ConcertCañadaBlanch amb el trio AMURA, format per tres músics talentosíssims que ens presenten un recital de forta arrel popular però també d’experimentació sonora.

21:30 h

MORAT

PATI DE LA BUGUENVÍL·LIA

MARÍA FAUBEL, CANTAUTORA

Maria és cantautora, compositora, docent i percussionista. De Llíria i també de Picanya. Cultiva el gènere de la cançó d’autor per a tractar des d’assumptes socials d’actualitat com la violència masclista, els conflictes bèl·lics o les injustícies socials fins a temes reflexius sobre les relacions personals.


El pati de la buguenvíl·lia es pintarà de MORAT per a uns microconcerts en els que ens encisarà amb la seua veu suau i els seus missatges clars i compromesos.

22:30 h

VERD

ESCENARI vil·la

ANTONIO GALERA, PIANO

A les seues composicions per a piano Claude Debussy pintà tota sort d’elements naturals, convertint l’instrument en una tela perfecta per representar imatges sonores. “Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir/Els sons i els perfums giren amb l’aire de la nit” és el títol d’un dels seus Preludis, parafrasejant a Baudelaire.

 

Per tancar la vetllada de dimarts, després de passejar pel VERD, ara fosc i perfumat, del jardí de l’Hort de Montesinos, Antonio Galera, director del Festival, ens interpretarà el primer llibre dels Preludis de Debussy al pòrtic de Villa Rosita. ¿Imagineu millor cloenda per al segon dia del Festival dels Horts?

19 DE JUNy: COLORS I SIGNIFICAT

20 H
Escenari VIL·LA

PRESENTACIÓ

 • Presentació i distribució de públics entre els microconcerts simultanis.
 • En aquesta edició NO hem convidat a la companyia Cashalada a participar, però de Noèlia Pérez i Josep Zapater us podeu esperar qualsevol cosa així que presteu atenció al Camí dels Horts… qui sap on us els podeu trobar!

DES DE LES 20:30 H

ESCENARI JARDI

PALOMA CHEN, POETA

“En este sistema muchas veces lo que hacen es robarnos el color para luego decir que todos somos iguales (…) la excusa de no ver “colores” raciales es de hecho una limitación a nuestra identidad, un deseo por que nos homogeneicemos / diluyamos / integremos socialmente a un muy alto precio”.

 

Paloma Chen és una poeta, escriptora, periodista i investigadora valenciana de família wenzhounesa. Va guanyar el Premio Nacional de Poesía Viva ‘L de Lírica’ en 2020. És autora del projecte documental Crecer en ‘un chino’ (2019), del poemari en paper Invocación a las mayorías silenciosas (Letraversal, 2022) i del poemari-app Shanshui Pixel Scenes (2023). Aquest any, es graduarà en Filosofia a la Universitat de Fudan (Xangai) amb una tesi sobre el confucianisme i el feminisme relacional.

Paloma escriurà i recitarà un poema expressament per al nostre festival, en el que, en aquesta edició més que mai, volem celebrar la diversitat i la diferència.

DES DE LES 20:30 H

PATI DE LA BUGUENVÍL·LIA

ELANA SASSON, VEU I SAZ / MANOS STRATIS, BAIX

Elana Sasson és una vocalista d’origen iranià/kurd nascuda i criada a la zona de la badia de San Francisco. Formada en música clàssica i regional de l’Iran amb Mahsa i Marjan Vahdat, la seua veu, de rara puresa, dóna una nova vida a les sagrades tradicions musicals del Kurdistan a través d’arranjaments propis.

 

Les seues composicions originals oscil·len entre l’orient i l’occident, el tradicional i el contemporani, inspirades en el jazz i els ritmes llatins.

 

Escoltareu a Elana acompanyant-se amb el seu saz i amb el contrabaix de Manos Stratis, company al Berklee College of Music, al pati de la buguenvíl·lia.

21:30 h

ESCENARI JARDI

DOUDOU NGANGA, VEU I INSTRUMENTS AFRICANS

Llicenciat en Belles Arts a Kinshasa (RD del Congo), Doudou Nganga va traslladar-se a Espanya amb beca per estudiar a la Universitat de València. En arribar, va començar la seua tasca pedagògica amb un objectiu clar: proposar un acostament a la cultura africana, tan desconeguda en la nostra societat occidental.

 

Doudou és creador d’iniciatives fantàstiques, com el Projecte Lokolé, que recull l’esperit de «crida al diàleg» d’aquest instrument centreafricà i, com a músic, ha col·laborat i compartit cartell amb artistes i bandes com Manu Chao, Tumani Diabate, Ojos de Brujo, Hugh Masekela o Femi Kuti.


Al jardí de l’Hort de Montesinos el veurem barrejar la veu amb objectes reciclats, que converteix en instruments. La seua música, intensa i directa, beu de les seues arrels africanes per a, alhora, renovar-les completament.

 

22:15 h

COL·LOQUI AMB Lucas Roca, neuròleg 

Col·loqui amb el neuròleg Lucas Roca en col·laboració amb Àgora de Ciència

 

22:30 h

CONCERT SINESTÈSIC

Marianna Prjevalskaya, piano

Marianna Prjevalskaya és una pianista espanyola d’origen rus amb una brillant carrera artística. Guanyadora dels concursos de Cincinatti, New Orleans i Jaén entre altres destacats guardons, ha tocat a sales com el Mozarteum de Salzburg, l’Accademia Santa Cecilia a Roma, el Minato Mirai Hall a Yokohama, l’Auditori Manuel de Falla a Granada, el Palau de les Arts Reina Sofía a València o la Weill Hall a Nova York. El seu debut al Carnegie Hall va ser elogiat pel crític Frank Daykin com «un dels més grans recitals de piano de la temporada» i «una aclaparadora demostració de maduresa pianística» (New York Concert Review).

 

Al Festival dels Horts interpretarà un recital amb música d’Alexander Scriabin, un dels exemples més coneguts de compositors sinestèsics, que associava música, color i estats d’ànim. La façana de Villa Rosita s’il·luminarà en sincronia amb les tonalitats de les peces interpretades per Marianna i així tancarem les activitats del tercer dia del festival.

20 DE JUNy:  DEL BLANC I NEGRE A TOTS ELS COLORS

20 h 

PRESENTACIÓ.

ESCENARI VIL·LA

PRESENTACIÓ

20:30 h 

Escenari VIL·LA /ESCENARI HIVERNACLE

COL·LOQUI

LUCÍA GUTIÉRREZ VÁZQUEZ I MIGUEL SÁNCHEZ LINDO

 •  
 • Col·loqui amb la pintora Lucía Gutiérrez Vázquez i l’il·lustrador Miguel Sánchez Lindo, artistes residents, a l’Escenari Vil·la.

 •  
 • Visita als treballs realitzats en la residència i exposats a l’Escenari Hivernacle.

21:15 h 

GOYESCAS

Luis Fernando Pérez, piano

 •  
 • Francisco de Goya il·lustrà als seus Caprichos i Disparates un món fantàstic i al·legòric a través del qual satiritza sobre la societat de l’època. Granados, encisat pel personatge i la seua obra, s’inspira d’aquell per a compondre la que seria la seua obra mestra: Goyescas.

 •  
 • Luis Fernando Pérez, l’últim pianista que escoltareu al Festival dels Horts, és hereu de la tradició musical de Granados i, alhora, un músic renovador amb una extraordinària capacitat comunicativa. Alumne d’Alicia de Larrocha i ara professor a l’Acadèmia Marshall -fundada per Granados-, és ambaixador de la música espanyola a tot el món. Considerat per la crítica com “el renaixement del piano espanyol” (Le Monde) i amb reconexements com la Medalla Albéniz, el Diapason d’Or o el Choc de l’Any de la Revista Classica, ha tocat en sales com la Filarmònica de Sant Petersburg, el Conservatori de Moscú, la Tokio Opera City o la Salle Gaveau de París.

 •  

22:15 h 

Escenari JARDÍ /ESCENARI HIVERNACLE

COPA DE CLOENDA

 • Copa de cloenda amb postres oferits per Esnac Bodegas i l’Escola de Cuina Professional de Picanya.

   

22:45 h 

Escenari VIL·LA

CONCERT MULTICOLOR

Intèrprets: 

Liz Dust, travesti 360

Artistes del Festival

 

 • Villa Rosita obri les portes a Liz Dust, la nostra travesti 360 més reconeguda, que, en fer-se de nit, actuarà compartint escenari amb la resta d’artistes del festival en una festa multicolor!

  Transformista, drag queer, actriu, performer, humanista, vedette i tot el que se li ocorre, Liz Dust és una artista excepcional.

 •  
 • El seu major interés radica en el camp cultural descontextualitzant la figura drag i reflexionant sobre aquesta com a projecte personal.

 •  
 • La subversió i la sorpresa són part dels seus ingredients base i, en aquesta ocasió, estem segurs que les seues interpretacions de temes de tots els estils a l’escenari de Villa Rosita us emocionaran i divertiran.

 •  
 • Tancarem el Festival dels Horts dedicat als COLORS amb bona música i molta alegria!

   

 • Des del FDH volem potenciar els espais de convivència del marc privilegiat de Villa Rosita, generant, per un costat, sinergies entre estudiants de l’àmbit artístic i destacats professionals de la cultura i, per altra banda, potenciant la formació contínua del nostre públic.

 •  

  Per això, en aquesta edició, hem preparat per a vosaltres unes sessions matinals (11 h) de PIANO ALS HORTS a càrrec de pianistes de la sisena edició del festival.

 

 • 18 de juny: Taller d’improvisació a càrrec de Baptiste Bailly
 • 19 de juny: Classe Magistral a càrrec de Luis Fernando Pérez
 • 20 de juny: Classe Magistral a càrrec de Marianna Prjevalskaya

 

Si voleu més informació al respecte, tant per a assistir com a alumnat actiu com per a escoltar les sessions, escriviu-nos a festivaldelshorts@gmail.com

PROGRAMA

Vols conèixer la programació que us hem preparat per a aquesta edició del Festival dels Horts?

 

Flyer 

Ací pots descarregar el fullet amb el nostre cartell i informació pràctica sobre el festival. Ajuda’ns compartint-ho amb les teues amistats!

Entrades I ABONAMENTS

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 29 anys!