EL FESTIVAL

La MÚSICA es RECUERDO,
que toca, llama, golpea, despierta
MEMORIA, que une.
Descubre resonancias internas, guía.
La Música es sabor, instante y CAMINO.
Y no hay Camino sin ALQUIMIA,
y no hay Alquimia sin ENCUENTRO.


María Escribano (1954-2002)

El FESTIVAL DELS HORTS. MÚSICA AMB SABOR A TERRA és un projecte del pianista Antonio Galera impulsat des de la Societat Filharmònica de Picanya que compta amb el mecenatge principal de l’Ajuntament de Picanya i la col·laboració de la família Montesinos, que han fet de la seua hospitalitat, sensibilitat i del seu espai -Villa Rosita- un entorn indissociable del Festival. En 2019, es va unir al projecte la prestigiosa Fundación Cañada Blanch, vinculada des dels seus orígens a la indústria dels cítrics i a la promoció d’activitats educatives i culturals.

L’encant i la singularitat de la nostra proposta radica en la recerca de l’harmonia entre l’entorn patrimonial -arquitectura i paisatge de l’horta- que li serveix d’escenari i el contingut artístic que presentem -música fonamentalment, però també altres disciplines-.

Al llarg de les tres primeres edicions del Festival dels Horts han passat artistes com Elvira Lindo, Leticia Moreno, Rosario La Tremendita, Fuencisla Francés, Miguel Colom, Iris Azquinezer, Manuel Gómez Ruiz, Enriqueta Somarriba o Isabel Villanueva i s’ha potenciat el talent local i valencià amb la participació de músics de la terra com Lidia Tejero o Francesc Mestre.

Des del Festival hem incentivat sempre la col·laboració amb negocis locals, fonamentalment de sectors tecnològics i de restauració, així com empreses del sector musical valencià.


Amb el títol de VIATGES, els propers 13, 14, 15 i 16 de juny, Villa Rosita acollirà la quarta edició del Festival. Aquest tornarà al seu format original després de les restriccions pandèmiques, transformant diversos espais de l’Hort dels Montesinos en escenari d’actuacions de disciplines artístiques molt variades: música clàssica, creació contemporània, recuperació de patrimoni, cinema, teatre musical o flamenc.

Es tracta d’una proposta artística immersiva amb el viatge a través de l’art com a fil conductor de la programació.

Tornar a fer música i poder gaudir-la en un espai únic com Villa Rosita, faran del festival d’aquest any una cita molt especial.

 

El director Antonio Galera ens convida a participar amb dues preguntes que connecten amb la temàtica d’aquest any: «Per què viatgeu? Per què viatgem? Per a artistes de totes les èpoques, els viatges i l’acció de viatjar han estat font d’inspiració i aliment per a les seues creacions. Esperem que al llarg del festival no us sentiu únicament com espectadores i espectadors de la nostra proposta, sinó que aquesta siga una experiència immersiva que us transporte i de la que us sentiu part activa».

Podeu accedir a la programació completa ací.

qui som

Direcció Artística i Concepte

Producció i comunicació

Federico Novarini – Nova Lux Artean  amb la col·laboració d’Amàlia Garrigós

Disseny i imatge gràfica

Cap tècnic

Marcos Orbegozo – Trasto Producciones

Il·luminació

Justo Gallego

Vídeo i fotografia

David Rodríguez i Heidi Hassan

Disseny web

Logística

Família Montesinos i voluntaris/ies de la Societat Filharmònica

A més de l’equip tècnic, el Festival és possible gràcies al treball desinteressat de persones que, de manera voluntària, es sumen any rere any, per tal d’ajudar en la seua organització i desenvolupament, i sense les quals seria impossible portar a terme aquest projecte artístic. A totes elles, el nostre més sincer agraïment i reconeixement.

Vols fer part de l’equip de voluntaris i voluntàries? Posa’t en contacte amb nosaltres!

Edicions anteriors

2018

2019

2021

PROGRAMA 2022

Vols conèixer la nova edició que us hem preparat?

 

 

Entrades

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 29 anys!

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad