Noelia Rodiles

Piano als Horts. 10 – 13 d’abril de 2023

«Un pianismo tan delicado como afirmativo: el sentido de la medida en la perfección del matiz.»
Santiago Martín Bermúdez, El arte de la fuga

 

Noelia Rodiles és convidada a actuar regularment a les principals sales d’Espanya, com ara l’Auditori Nacional de Música, el Palau de la Música Catalana, la Fundació Juan March, el Teatro Real, l’Auditorio de Zaragoza o els Teatros del Canal, i en   cicles i festivals com la Quincena Musical Donostiarra, la Schubertíada de Vilabertran, el Festival de Música Española de Cádiz, el Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid o l’Otoño Musical Soriano, així com en presentacions a Alemanya, Itàlia, Mèxic, França, Polònia, Tunísia, Bolívia i Jordània.

 

Com a solista ha tocat amb orquestres com ara l’Orquesta Nacional de España, l’Orquesta de Radio Televisión Española, l’Orquesta de la Comunidad de Madrid, la Sinfónica del Principado de Asturias, l’Orquestra Heinrich Heine de Düsseldof, la Filarmónica de Querétaro (Mèxic), The Soloists of London, l’Orquesta Ciudad de Almería i la Simfònica del Vallés, entre d’altres, sota la direcció de mestres com Lucas Macías, Víctor Pablo Pérez, Pablo González, José Ramón Encinar, Michael Thomas, Ramón Tébar o Pablo Mielgo.

 

Noelia Rodiles ha estat qualificada com «un dels valors més sòlids del pianisme espanyol i del pianisme internacional» després de la publicació del seu primer treball discogràfic, amb obres de Ligeti i Schubert (Solfa Recordings, 2015). La crítica l’ha reconegut com una «pianista versàtil i dotada d’una musicalitat i d’un refinament vertaderament admirables» (Justo Romero, Scherzo). El seu nou disc, The Butterfly Effect (Eudora Records, 2020), que ha merescut, entre altres reconeixements, el Melòman d’Or, aplega obres de Schumann, Schubert i Mendelssohn, amb encàrrecs de la mateixa pianista als compositors espanyols Rueda, Del Puerto i Magrané. Aquesta darrera peça ha obtingut una nominació als premis Grammy Llatins.

 

Formada als conservatoris d’Avilés, Madrid i Berlín amb Ana Serrano, Lidia Stratulat, Ana Guijarro i Galina Iwanzowa, va perfeccionar els seus estudis a l’Escuela Superior de Música  Reina Sofía de Madrid amb Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner, on va obtenir el premi a l’«alumna més destacada» en les càtedres de piano i música de cambra.

 

Ha rebut classes magistrals de Daniel Barenboim, Joaquín Achúcarro, Salomon Mikowski, Menahem Pressler, Ferenc Rados, Elisso Virsaladze, Aldo Ciccolini, Boris Berman i Josep M. Colom, entre d’altres.

TERMINI DE MATRÍCULA OBERT

— ÚLTIM DIA D’INSCRIPCIÓ: DIVENDRES 31 DE MARÇ —