Programa Piano als Horts 2023

10 d’abril | 19h

Noelia Rodiles, piano
ANTONIO GALERA, piano

 • F. Schubert (1797-1828)
 •  
 • Sonata núm. 21 en si bemoll major D960
  I. Molto moderato
  II. Andante sostenuto
  III. Scherzo. Allegro vivace con delicatezza
  IV. Allegro ma non troppo
  • Noelia Rodiles, piano
 •  
 • Fantasia en fa menor D940
  I. Allegro molto moderato
  II. Largo
  III. Scherzo. Allegro vivace
  IV. Finale. Allegro molto moderato
  • Noelia Rodiles i Antonio Galera, piano a quatre mans

NOELIA RODILES, piano

 • Noelia Rodiles és convidada a actuar regularment a les principals sales d’Espanya, com ara l’Auditori Nacional de Música, el Palau de la Música Catalana, la Fundació Juan March, el Teatro Real, l’Auditorio de Zaragoza o els Teatros del Canal, i en   cicles i festivals com la Quincena Musical Donostiarra, la Schubertíada de Vilabertran, el Festival de Música Española de Cádiz, el Festival Internacional de Arte Sacro de Madrid o l’Otoño Musical Soriano, així com en presentacions a Alemanya, Itàlia, Mèxic, França, Polònia, Tunísia, Bolívia i Jordània.

   

  Com a solista ha tocat amb orquestres com ara l’Orquesta Nacional de España, l’Orquesta de Radio Televisión Española, l’Orquesta de la Comunidad de Madrid, la Sinfónica del Principado de Asturias, l’Orquestra Heinrich Heine de Düsseldof, la Filarmónica de Querétaro (Mèxic), The Soloists of London, l’Orquesta Ciudad de Almería i la Simfònica del Vallés, entre d’altres, sota la direcció de mestres com Lucas Macías, Víctor Pablo Pérez, Pablo González, José Ramón Encinar, Michael Thomas, Ramón Tébar o Pablo Mielgo.

   

  Noelia Rodiles ha estat qualificada com «un dels valors més sòlids del pianisme espanyol i del pianisme internacional» després de la publicació del seu primer treball discogràfic, amb obres de Ligeti i Schubert (Solfa Recordings, 2015). La crítica l’ha reconegut com una «pianista versàtil i dotada d’una musicalitat i d’un refinament vertaderament admirables» (Justo Romero, Scherzo). El seu nou disc, The Butterfly Effect (Eudora Records, 2020), que ha merescut, entre altres reconeixements, el Melòman d’Or, aplega obres de Schumann, Schubert i Mendelssohn, amb encàrrecs de la mateixa pianista als compositors espanyols Rueda, Del Puerto i Magrané. Aquesta darrera peça ha obtingut una nominació als premis Grammy Llatins.

   

  Formada als conservatoris d’Avilés, Madrid i Berlín amb Ana Serrano, Lidia Stratulat, Ana Guijarro i Galina Iwanzowa, va perfeccionar els seus estudis a l’Escuela Superior de Música  Reina Sofía de Madrid amb Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner, on va obtenir el premi a l’«alumna més destacada» en les càtedres de piano i música de cambra.

   

  Ha rebut classes magistrals de Daniel Barenboim, Joaquín Achúcarro, Salomon Mikowski, Menahem Pressler, Ferenc Rados, Elisso Virsaladze, Aldo Ciccolini, Boris Berman i Josep M. Colom, entre d’altres.

ANTONIO GALERA, piano

 • Descrit per Scherzo com “una veu amb personalitat pròpia”, Antonio Galera ha actuat en la Salle Cortot de Paris, Chapelle de la Trinité de Fontainebleau, Saint Martin in the Fields de Londres, Zhong Shan Hall de Taipei, Steinway Hall de New York, Society of the Four Arts de Palm Beach, Auditorio Nacional de Madrid, Palau de la Música de València, Auditorio ADDA de Alacant, Cartoixa de Valldemossa, Auditorio de Zaragoza o Palau de la Música de Barcelona, amb directors com P. Entremont, B. Fernández, R. Gimeno, J. E. Lluna, P. Rus, C. Soler, A. Salado o R. Tebar. 

   

  Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundació Juan March, Centre de Musique de Chambre de Paris, el Festival de Úbeda, Música en Segura o al Bar Harbor Music Festival, on és músic resident. Altres compromisos recents inclouen concerts a Amèrica Llatina, Orient Pròxim o Àfrica del Sud. Realitza col·laboracions multidisciplinàries amb les companyies La Veronal, La Fura dels Baus i Cashalada o junt a l’escriptora Elvira Lindo amb l’espectacle “Literatura al Compás”. El seu disc de debut, “Prélude”, ha rebut el reconeixement de la crítica especialitzada.

   

  Imparteix cursos a la Universitat de València i a escoles i universitats de França, Bèlgica, Itàlia, Mèxic, Malàisia, Qatar, Espanya i els EUA. Participa en les produccions del departament d’Educació del Palau de Les Arts. Apassionat de la gestió cultural i la investigació, dissenya projectes com el Festival dels Horts, del qual és director artístic. 

FESTIVAL 2022

Vols conèixer la programació que us hem preparat per a aquesta edició del Festival dels Horts?

 

Flyer FESTIVAL

Ací pots descarregar el fullet amb el nostre cartell i informació pràctica sobre el festival. Ajuda’ns compartint-ho amb les teues amistats!

Entrades

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 26 anys!