Programa

28 DE SETEMBRE | 19h

ANTONIO GALERA, piano

 • Isaac Albéniz (1860-1909)
  Almería, de “Iberia”
 •  
 • Francisco Coll (1985)
  Three Pieces “after Turia”
 •  
 • Vicent Asencio (1908-1979)
  Albada i dansa
 •  
 • Mariángeles Sánchez Benimeli (1934- 2014)
  Suite Melódica (transcr. Antonio Galera)
  I. Introducción – Recitativo
  II. Canto – Llamada
  III. Marcha fúnebre – Danza ritual
 •  
 • Alberto Ginastera (1916-1983)
  Danzas Argentinas
  I. Danza del viejo boyero
  II. Danza de la moza donosa
  III. Danza del gaucho matrero
Amb l’habitual unió de contraris tan present en la seua música, el concert per a guitarra i ensemble “Turia” de Francisco Coll, balla entre una clara influencia flamenca i l’ús de llenguatges actuals. Coll acaba de publicar “Three Pieces ‘after Turia’” (2021), on continua evocant el riu que creua la nostra ciutat i aquella “llum que va pintar Sorolla”, traslladant amb mestratge recursos tècnics i sonoritats guitarrístiques, ara transcrites per a piano sol.

Malgrat que va residir quasi tota la seua etapa creativa a Berlín, on va ser professora més de 30 anys en la UDK, el llenguatge compositiu de Mariángeles Sánchez Benimeli va estar sempre íntimament lligat a la llum i els perfums del Mediterrani, i a la guitarra, de la qual ha sigut una de les intèrprets i pedagogues més rellevants de la nostra terra. He transcrit recentment la seua “Suite Melódica” de 1991 per a, com en el cas de l’obra de Coll, poder trasladar al piano els colors de l’instrument que Mariángeles va aprendre a tocar amb Narciso Yepes o Andrés Segovia, a qui va dedicada la peça.

Trobem acords guitarrístics i també can ten les tres peces que ‘envolten’ les obres de Coll i Sánchez Benimeli. “Almería” de Albéniz inicia amb un ritme de taranta que ens condueix a una ‘copla’ bellíssima d’inspiració llevantina. La seua melodía és molt similar a les que Asencio va transcriure i harmonitzar subtilment en les seues cançons i danses valencianes. El recital es tanca amb música de l’altre costat de l’oceà, però allí el ‘viejo boyero’ de Ginastera també ‘rasgueja’ la seua guitarra, mentre la ‘moza donosa’ canta amb infinita nostàlgia. 

Antonio Galera

ANTONIO GALERA, piano

 • Descrit per Scherzo com “una veu amb personalitat pròpia”, Antonio Galera ha actuat en la Salle Cortot de Paris, Chapelle de la Trinité de Fontainebleau, Saint Martin in the Fields de Londres, Zhong Shan Hall de Taipei, Steinway Hall de New York, Society of the Four Arts de Palm Beach, Auditorio Nacional de Madrid, Palau de la Música de València, Auditorio ADDA de Alacant, Cartoixa de Valldemossa, Auditorio de Zaragoza o Palau de la Música de Barcelona, amb directors com P. Entremont, B. Fernández, R. Gimeno, J. E. Lluna, P. Rus, C. Soler, A. Salado o R. Tebar. 

   

  Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundació Juan March, Centre de Musique de Chambre de Paris, el Festival de Úbeda, Música en Segura o al Bar Harbor Music Festival, on és músic resident. Altres compromisos recents inclouen concerts a Amèrica Llatina, Orient Pròxim o Àfrica del Sud. Realitza col·laboracions multidisciplinàries amb les companyies La Veronal, La Fura dels Baus i Cashalada o junt a l’escriptora Elvira Lindo amb l’espectacle “Literatura al Compás”. El seu disc de debut, “Prélude”, ha rebut el reconeixement de la crítica especialitzada.

   

  Imparteix cursos a la Universitat de València i a escoles i universitats de França, Bèlgica, Itàlia, Mèxic, Malàisia, Qatar, Espanya i els EUA. Participa en les produccions del departament d’Educació del Palau de Les Arts. Apassionat de la gestió cultural i la investigació, dissenya projectes com el Festival dels Horts, del qual és director artístic. 

FESTIVAL 2022

Vols conèixer la programació que us hem preparat per a aquesta edició del Festival dels Horts?

 

Flyer FESTIVAL

Ací pots descarregar el fullet amb el nostre cartell i informació pràctica sobre el festival. Ajuda’ns compartint-ho amb les teues amistats!

Entrades

Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 26 anys!