8 i 9 De novembre | 18:30h 

CENTRE CULTURAL DE PICANYA

LA BOTIGUETA DELS CONTES

«UN TEMPS DE FANTASIA»

En una botigueta de París, Colette ven objectes vells i peculiars. Un xiquet impacient es deté davant l’aparador i, captivat per la simpatia de la botiguera, emprén un viatge d’autodescobriment i creació.

 

A poc a poc, aprendrà que tot objecte o artefacte guarda la seua pròpia història, la seua pròpia música. I la botigueta es transformarà en un lloc màgic on la pressa i la precipitació desapareixeran, per a donar espai al Temps de Fantasia.

Cartell-min

Les peces musicals

UN REPERTORI DE COMPOSITORES I COMPOSITORS DE LA BELLE ÉPOQUE

Pensant tant en el públic infantil com en l’adult, hem seleccionat una playlist musical deliciosa i interpretada en directe que inclou música de compositores i compositors francesos escrita a finals del segle XIX i principis del segle XX com Boulanger, Debussy, Chaminade, Satie…

 

L’Ondine 

Cécile Chaminade

 

La Diva de l’Empire

Erik Satie

 

Prélude

Mel Bonis

 

Au Clair de la Lune

Popular francesa

 

Clair de Lune, de Suite Bergamasque

Claude Debussy

 

Tendrement

Erik Satie

 

Reflets

Lili Boulanger

 

Barcarolle, de Les Contes d’Hoffmann

Jacques Offenbach

 

Habanera, de Carmen

Georges Bizet

 

Le Jardin Féerique, de Ma Mère l’Oye

Maurice Ravel 

 

Fitxa Artística

Una idea original de Noèlia Pérez Cervantes i Antonio Galera.

 

Intèrprets: Noèlia Pérez Cervantes i Antonio Galera

Direcció i dramatúrgia: Noèlia Pérez Cervantes

Direcció musical: Antonio Galera

Espai sonor: Josep Zapater

Il·luminació: Ximo Rojo

Escenografia: Rafa Rodríguez

Vestuari: Cashalada cia.

Caracterització: Mercedes Luján

Disseny gràfic: Josep Zapater

Fotografia i vídeo: David Rodríguez

Producció: Cashalada cia. i Festival dels Horts

Cap de producció: Miguel Torner Enguídanos

Cap tècnic: Marcos Orbegozo

Distribució: Giragira Distribució

Col·laboren: Ajuntament de Picanya, Trasto Producciones

La Botigueta dels Contes és un conte musical, un espai màgic on s’atura el temps.

 

Aquest espectacle teatral, ideat per Noèlia Pérez Cervantes i Antonio Galera, transporta al públic a un lloc on no hi ha temps per a la pressa, on objectes antics i oblidats cobren vida i ens canten les seues històries fascinants.

 

La posada en escena és tendra i poètica. El text, escrit i dirigit per Noèlia Pérez Cervantes, abraça el repertori clàssic de la Belle Époque, seleccionat per Antonio Galera, mitjançant contes nascuts de la fantasia que transmeten certs objectes i artefactes. En aquesta botigueta tan especial, un xiquet descobrirà el plaer d’imaginar, d’observar i d’escoltar la música que conté el món que ens envolta. La història, reforçada per l’espai sonor de Josep Zapater, busca la complicitat de xiquetes i xiquets, que troben en La Botigueta dels Contes un lloc per a poder desenvolupar el seu propi imaginari.

 

En aquesta coproducció de Cashalada cia. i el Festival dels Horts hem volgut traslladar punts en comú de les nostres respectives filosofies a un espectacle didàctic en el qual volem compartir amb la xicalla valors com la paciència, el reciclatge, el respecte, la capacitat d’escolta o la inclusió.

La nostra botigueta estarà interpretada per Noèlia Pérez Cervantes, qui durà el pes vocal, i Antonio Galera, que aconseguirà que el piano siga un narrador més del nostre conte. Tots dos crearan un joc escènic on, a més d’actuar com a narradors, encarnaran els diferents personatges d’aquest conte musical.

Piano de cua-min

Noèlia Pérez Cervantes

  • Artista i creadora multidisciplinària que alterna teatre, música i televisió. Guardonada amb el Premi Unnim a Millor Actriu i el Premi Metropol al Millor Projecte Teatral. En 2015 crea la seua pròpia companyia, Cashalada cia. al costat de Josep Zapater. Com a tàndem, guanyen el Premi AVAV a Millor Música Original per la pel·lícula Coses a Fer Abans de Morir, a més són responsables de la música, lletra i direcció musical de TIC-TAC i L’Aneguet Lleig, tots dos guardonats amb el MAX al Millor Espectacle Musical, de Merlín, un Musical de Leyenda, Premi Teatre Musical a Millor Musical Familiar i guardonat amb tres premis Broadway World.

  •  
  • Dirigeix espectacles on la música és essencial, com Two Ladies or not Two Ladies de Cashalada, o 128 batecs per minut d’Albena. També presenta i dirigeix nombroses gales i esdeveniments com el XX aniversari dels Premis Iturbi, en el Teatre Principal de València, o participa en el guió, composició i actuació en la Gala dels Premis MAX en el seu XX aniversari.

  •  
  • Protagonitza diferents musicals i obres de teatre treballant per a directors com Mario Gas, Jose Carlos Plaza, Carles Alberola, Joan Font o Paco Mir entre altres.

ANTONIO GALERA

  • Descrit per Scherzo com «una veu amb personalitat pròpia», ha actuat en la Salle Cortot de París, Saint Martin in the Fields de Londres, Zhong Shan Hall de Taipei, Steinway Hall de Nova York, Auditorio Nacional de Madrid, Palau de les Arts i Palau de la Música de València o Palau de la Música de Barcelona, amb directors com P. Entremont, B. Fernández, R. Gimeno, J. E. Lluna, P. Rus o A. Salado.


  • Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundación Juan March, Centre de Musique de Chambre de Paris, el Festival de Úbeda, Música en Segura o al Bar Harbor Music Festival, on és músic resident. Altres compromisos recents inclouen concerts a Amèrica Llatina, Orient Pròxim o Àfrica del Sud o col·laboracions multidisciplinàries amb La Veronal, La Fura dels Baus i Cashalada o junt amb l’escriptora Elvira Lindo amb l’espectacle Literatura al Compás. El seu disc de debut, Prélude, ha rebut el reconeixement de la crítica especialitzada.


  • Nascut a València, va estudiar flauta i piano en el Conservatori Joaquín Rodrigo, on va rebre el premi extraordinari de fi de carrera, i va ampliar estudis a París i Madrid. Imparteix cursos en la Universitat de València i en universitats europees i americanes. Participa en les produccions del departament d’Educació del Palau de les Arts. Apassionat de la gestió cultural i la recerca, dissenya projectes com el Festival dels Horts, del qual és director artístic.

CAMBRA ALS HORTS 2023

Consulta la programació de l’edició de Tardor.

FESTIVAL DELS HORTS

T’agradaria saber més del nostre festival?

Entrades

Compra les teues entrades.