Aquesta peça és un manifest sobre el que es construeix des de la foscor, des del dubte, en l’esquerda que no ensenya sinó que suggereix.
Un treball que descansa en el lloc de trànsit. A la recerca de la bellesa que emergeix de l’acceptació de l’imperfecte, de l’asimetria, de l’irregular, i del soroll i trànsit que es diposita en un cos fluix, vulnerable i desestructurat.
Idea original i coreografia: Lorena Nogal
Intèrpret: Lorena Nogal
Dramatúrgia musical: Marcos Morau
Assessorament artístic: Álvaro Esteban
Disseny de vestuari i confecció: MARLOTA
La proposta és una obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badia, conegut també com “l’Enterrador de Paterna”, però, com a opció artística i amb la voluntat d’aportar a la proposta un tractament plenament respectuós, no s’esmenten ni llocs ni persones reals.
L’espectacle pretén també ser un homenatge a totes les persones, en molts casos herois anònims, que amb la seua determinació van deixar testimoni d’humanitat.
Ens hem citat en un punt secret de la ciutat a poqueta nit. A l’hora fixada, ens traslladem temporalment al temps de la postguerra i físicament, sigil·losament, als afores de la ciutat fins a unes fosses.
Quan arribem, ens trobem a “l’enterrador”, alertes perquè no ens descobrisca ningú. Ell ens explicarà la seva història.
Un paisatge sonor és un conjunt variable de sons que es succeeixen en el temps i l’espai de manera aleatòria i sense aparent coordinació.
A vegades els elements que ho formen es conjuren en la naturalesa per a formar núvols de veus, conjunts corals, textures, ritmes i intensitats que es propaguen, reverberen i interactuen entre ells.
Aquesta és una performance sonora que explora la multifocalitat del paisatge sonor a través d’una escolta col·lectiva i immersiva facilitada per 40 altaveus portàtils disposats en l’espai.
El sistema d’altaveus combina elements aleatoris, asincrònics i sincrònics.
L’autor interpreta diferents peces del seu repertori adaptades a un format multifocal i expansiu.
Una producció de Teatre de Dos en coproducció amb Mediterránea
Actor i productor: Pepe Zapata
Dramatúrgia i direcció: Gerard Vázquez
Tècnic de companyia: Pol Zapata
Producció executiva i artística: Montse Enguita
Aquest espectacle compta amb el patrocini de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana
Imaginem que, per un moment, ens hem traslladat de l’hort a la Polònia natal de Danusia Pustkovska, la nostra anfitriona.
Que estem a Żelazowa Wola, una xicoteta aldea a uns cinquanta quilòmetres de Varsòvia. Aparéix un pianista alt, amb aspecte d’home d’un altre temps, al pòrtic de la vil·la, saluda i s’asseu al piano.
Només comencen a sonar les primeres notes d’un vals, la màgia ocorre: estem a la casa on va néixer Frederic Chopin.
Premi al Millor Documental, IDFA (Holanda)
Premi a la Millor Pel·lícula Iberoamericana, Cine Ceará (Brasil)
Premi al Millor Documental, Festival de Cine de La Habana (Cuba)
Biznaga de Plata a la Millor Direcció, Festival de Málaga (Espanya)
Empreses productores:
Daniel Froiz/ Matriuska Producciones (Espanya)
Delphine Schmit/ Perspective Films (França)
Claudia Calviño / Producciones de la 5ta Avenida (Cuba)
Pierre-André Thiébaud/PCT Cinéma Télévision (Suissa)
La música de J. S. Bach està considerada com una de les més properes a la perfecció matemàtica, ciència i art a la qual músics de totes les èpoques i estils veuen lligat abans o després el seu destí.
Villa Rosita també és un espai en el qual totes dues disciplines caminen de la mà gràcies als coneixements i aficions del seu propietari, Vicente Montesinos.
Aquesta nit, sonaran ací dues de les Partites per a violí del geni de Leipzig, a càrrec d’una de les violinistes més reconegudes del món: Leticia Moreno.
Alumnat de Piano als Horts i l’Àrea d’Activitats Musicals de la Universitat de València
Intèrprets:
Carles Dénia, veu, guitarra i composicions
Lluna Aragón, violí i cors
Víctor Franco, guitarres i cors
«Dénia es mou còmodament en registres molt variats, prenent la cançó popular valenciana com a punt de partença, però apropant-la, sobretot, al flamenc, i també al fado, al romancer, als ritmes magribins… Tot molt mediterrani, sí, però, i aquí ve la sorpresa, tot també molt proper a un estil jazzístic” Ferran Riera.
Aquesta nit escoltarem en la veu de Carles Dénia, acompanyat de Lluna Aragón i Víctor Franco, un recital que barrejarà cant tradicional amb composicions pròpies.
Viatjarem en el temps a Balansiya, quan aquestes terres eren encara Al-Àndalus, i escoltarem preciosos textos oblidats de poetes àrabs barrejats amb cants de batre i seguidilles.
Vols conèixer la programació que us hem preparat per a aquesta edició del Festival dels Horts?
Ací pots descarregar el fullet amb el nostre cartell i informació pràctica sobre el festival. Ajuda’ns compartint-ho amb les teues amistats!
Pots comprar entrades individuals o abonaments per a tot el festival. I amb preus especials per als menors de 29 anys!